opc_loader

Menu

Alles over trekhaken: kiezen tussen verticaal afneembaar, horizontaal afneembaar of vast

Introductie tot de keuze van trekhaken

Als u nog geen trekhaak heeft, dan wordt u geconfronteerd met welk type en welke vorm en welk model u gaat bestellen en installeren. Zoals u weet wordt er onderscheid gemaakt tussen een vaste en een afneembare trekhaak, en de flenskoppeling voor de minibus, semiautomatische en volledig verwijderbare trekhaak en de zwenkbare trekhaak.

Vaste trekhaak versus afneembare trekhaak

De bekendste is de vaste trekhaak en dan de afneembare trekhaak met hand of hefboom systeem. Steinhof werkt samen met ACS systems, een Nederlands product voor afneembare trekhaken met slot. Elk type heeft zijn gemak, prijs voor en nadeel. Ze zijn model en type afhankelijk.

Hulp bij het maken van de juiste keuze

Wij helpen u bij het maken van deze keuze. Aan de hand van een aantal vragen komt u zelf bij een goede en juiste keuze van u model trekhaak.

Kwaliteit en merken van trekhaken

Met betrekking tot de kwaliteit van de trekhaken zijn er vele merken uiteraard zijn de bekendste merken: Westfalia, Steinhof, Thule, Brink, GDW, en vele anderen. De kwaliteiten verschillen zijn tegenwoordig steeds kleiner geworden. Dit heeft te maken met de Europese wetgeving waar de trekhaak aan moet voldoen.

Het kiezen van de juiste trekhaak

Belangrijke overwegingen

Hoe vaak is de trailerkoppeling nodig? Kan het zichtbaar zijn of zou het onder / achter de bumper moeten verdwijnen? Hoeveel wilt u er voor betalen?

Voordelen van verschillende typen trekhaken

De voordelen zijn voor de hand liggend: afgezien van de trekhaak afwerking, ziet het voertuig er eleganter zonder koppeling uit. Minder kans op vervuiling van u kleding en letsel niet te vergeten.

Prijsverschillen en installatieaspecten

U dient er rekening mee te houden dat een afneembare trekhaak duurder is dan een vaste, voor beide trekhaken is er geen verschil in de bijpassende specifieke of universele kabel set. Ook niet onbelangrijk bij het installeren van een afneembare trekhaak is dat u soms even op de knieën moet om de kogel aan te brengen en de stekkerdoos op zijn plaats te zetten. In ieder geval moet u de trekhaak verwijderen als het kenteken gedeeltelijk bedekt is.

Voordelen van een vaste trekhaak

Eén van de grote voordelen in vergelijking met een afneembare trekhaak is de prijs van de aankoop, het installatiewerk is hetzelfde. De handen blijven schoon, u hoeft niet door de knieën te gaan om de haak te installeren, diefstal van de kogel is nihil.

Conclusie en contactinformatie

Heeft u nog vragen of staat u vraag er niet bij? Neem contact op wij staan u graag te woord voor advies.

Burghof trekhaken (0031) 26-8403767, 06 30169408.

Verticaal afneembare trekhaak Vaste trekhaak