opc_loader

Menu

Veelgestelde Vragen

Bestellen

Hoe bestel ik bij jullie?

Bestellingen verlopen via onze webshop. Dit zorgt ervoor dat zowel u als wij eenvoudig informatie kunnen terugvinden over bestellingen, garantie of betalingen.

Is mijn bestelling gelukt, aangezien ik geen bevestigingsmail heb ontvangen?

Bij een succesvolle bestelling ontvangt u altijd een bevestigingse-mail met daarin uw ordernummer en een factuur als bijlage. Dit is standaard in ons systeem geïntegreerd.

Hoe lang is de garantieperiode op een product?

Volgens EU-richtlijnen heeft u recht op twee jaar garantie. Bij sommige artikelen bieden wij vijf jaar garantie; dit wordt dan bij het betreffende artikel vermeld.

Betalen

Is achteraf betalen mogelijk?

Achteraf betalen is niet mogelijk. U kunt kiezen voor betalen in drie termijnen via in3, of gebruikmaken van een van onze andere betaalmethoden. Betalen via bankoverschrijving is wel mogelijk.

Kan ik op factuur / rekening betalen?

Nee, uw bestelling wordt verwerkt zodra uw betaling bij ons binnen is.

Zijn alle prijzen inclusief BTW?

Ja, alle verkoopprijzen zijn inclusief btw.

Ontvang ik een factuur met apart vermelde BTW?

Ja, na betaling ontvangt u per e-mail een factuur als PDF-bijlage, waarop de btw apart vermeld staat.

Kan ik btw-vrij inkopen of de btw verleggen?

Ja, tijdens het bestellen kunt u een geldig btw-/VAT-nummer invullen. Dit nummer moet overeenkomen met het opgegeven afleveradres. Wij controleren de btw-/VAT-gegevens op juistheid. Bij onjuistheden nemen wij contact met u op.

Is mijn online betaling veilig?

Uw betaling wordt verwerkt via Pay.nl, een tussenpersoon in ons betalingssysteem. Uw betaling is daarmee veilig; maakt u zich hierover geen zorgen.

Veel gestelde vragen

Wordt de trekhaak aangeleerd op mijn auto?

Inleren kabelset:

Bij een specifieke kabelset 13 polig is het niet altijd nodig een kabelset in te leren. Dit verschilt namelijk per auto of welk type kabelset er wordt gebruikt. Een universele kabelset met module hoeft u nooit in te leren. Dus bij universele sets is inleren geheel niet van toepassing.

Als er geen specifieke kabelset beschikbaar is, kan ik dan een universele set monteren?

In veel gevallen, bijna 95% van de auto's, is een universele set toepasbaar. Voor veel nieuwe auto's of speciale modellen is vaak helemaal geen specifieke kabelset beschikbaar. Wij hebben dan altijd een oplossing voor het monteren van een kabelset.

Vervalt mijn garantie bij het monteren van een trekhaak voor een fietsendrager?

Nee, uw garantie op uw auto vervalt niet na montage van een trekhaak, al wordt dat nog wel eens aangehaald door de autoverkoper. De garantie krijgt u van de trekhaakfabrikant en kabelsetfabrikant en van het montagebedrijf. U heeft daar gewoon recht op. Een voorbeeld van een samenwerking met importeur Louwman is de BYD Atto 3. Zij verwijzen klanten door naar Burghof trekhaken om een trekhaak voor een fietsendrager te monteren. Deze is speciaal voor een fietsendrager. Wij begeleiden het gehele traject met de klant/berijder van de BYD na aankoop van de auto.

Hoeveel gewicht mag ik trekken met mijn trekhaak?

Het gewicht dat u mag trekken staat op uw kentekenbewijs. Zie de achterzijde van de kentekencard en bekijk daarna de onderste 2 gegevens. (Voor oldtimers neem contact op met het RDW.) Er kan ook staan 'niet geregistreerd' of een streepje. Dat betekent dat u dan geen trekgewicht heeft op uw voertuig, dus niet trekken maar wel dragen. Neem contact op met het RDW voor verdere vragen op telefoonnummer 088 008 7447.

Welke trekhaak heb ik nodig voor mijn auto?

Er zijn 4 typen trekhaken:

 1. Vaste trekhaak
 2. Horizontale afneembare trekhaak, meestal met insteek zichtbare trekhaak kogel
 3. Verticaal afneembare trekhaak
 4. Elektrische afneembare trekhaak

De meest voorkomende en gewilde trekhaak is de verticaal afneembare trekhaak die van onderen is gestoken, zonder zichtbare bumperuitsparing. Als het niet anders kan, dan heeft de fabrikant voor een horizontale trekhaak kogel gekozen. De vaste trekhaak is nog altijd de goedkoopste optie om een trekhaak te monteren, soms met bumperuitsparing en soms ook niet, dit verschilt per voertuig. In Nederland is de vaste trekhaak nog altijd heel populair om te monteren, maar de afneembare trekhaak wint steeds meer terrein. Bij de nieuwe modellen die op de markt komen, is alleen de verticaal afneembare trekhaak beschikbaar. Soms komt een vaste trekhaak vele maanden later beschikbaar, of zelfs helemaal niet.

Is mijn trekhaak geschikt voor een fietsendrager?

Ja, elke trekhaak zonder puntjes of streepje op de kogel is geschikt voor elke fietsendrager. Mocht een trekhaak een pin in de kogel hebben, dan kunt u deze laten verwijderen tijdens montage. Een pin in de kogel is in Nederland niet verplicht. Let op: In België is deze pin wel verplicht als uw voertuig geen trekgewicht heeft.

Ik heb geen trekgewicht maar ik wil wel een trekhaak voor een fietsendrager, kan dat?

In veel gevallen kan dat. Wij hebben veel trekhaken draaghaken beschikbaar. Als er geen trekhaak draaghaak beschikbaar is, kunt u contact opnemen of wij een trekhaak voor u kunnen ontwikkelen.

Kan er op een hybride auto een trekhaak?

Ja, op een hybride auto past een trekhaak. Hierin is uw trekgewicht leidend. Anders kijken wij graag mee naar een geschikte fietsendrager draaghaak.

Trekhaak op een elektrische auto monteren, mag dat?

Ja, dat mag. Burghof trekhaken heeft het grootste assortiment beschikbaar. Steeds meer elektrische auto's kunnen en mogen trekken, het trekgewicht staat op uw kentekenbewijs. Geen trekgewicht? Dan is er vaak een trekhaak beschikbaar, maar dan alleen om te dragen.

Kan er wel een trekhaak onder mijn auto?

Heeft u vragen of uw voertuig geschikt is voor een trekhaak, om te trekken of te dragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Mijn uitlaat zit in het midden, kan er dan een trekhaak op?

Nee, een trekhaak plaatsen is dan niet mogelijk.

Er staat geen trekgewicht op mijn auto kentekenbewijs, wat nu?

Als er een trekhaak beschikbaar is, dan is deze trekhaak alleen geschikt voor een fietsendrager. De fabrikant van de auto heeft dan bepaald geen trekgewicht op uw kenteken op te geven. Meer informatie bij het RDW in Veendam.

Mijn camper heeft geen trekgewicht op het kenteken.

Informeert u bij het RDW in Veendam of u een trekgewicht op uw kentekencard kunt krijgen. Het kan zijn dat tijdens importeren deze gegevens niet zijn overgenomen.

Wat is het maximale trekgewicht van mijn auto?

Uw maximale trekgewicht staat aan de achterzijde van uw kentekencard bij de letters: O.1 geremd en bij O.2 ongeremd.

Kan ik het trekgewicht verhogen op mijn auto of camper?

Ja, dat kan. U heeft dan een goedgekeurde trekhaak nodig die een hoger trekgewicht heeft dan wat op uw kentekencard staat.

Voorbeeld: van het verhogen van het trekgewicht van een camper trekhaak. Op het kentekenbewijs staat 2000 kilo geremd trekgewicht, maar de trekhaak mag 2500 kilo trekken. Na montage maakt u een afspraak bij het RDW testcentrum in Lelystad. Het RDW keurt en test fysiek dan uw camper (de kosten zijn ongeveer €500,00). Bovenstaande kan interessant zijn voor het trekken van paardentrailers of aanhangers of auto-ambulance.

Wat is de maximale kogeldruk?

Op het typeplaatje van de trekhaak, meestal naast de stekkerdoos, staat vert. load. Of er staat een getal achter de letter S, bijvoorbeeld: 75KG. U kunt het ook vaak vinden in het voertuigpapieren instructieboekje.

Kogeldruk trekhaak verhogen, kan dat?

Nee, van uw reeds gemonteerde trekhaak kan dat niet. Er zijn wel trekhaken verkrijgbaar in de markt met een hogere kogeldruk. Neem hierover contact op.

Wat is een bumperuitsnede / bumperuitsparing?

Een bumperuitsparing is een inkeping in de bumper die soms nodig is om een vaste trekhaak te monteren of een horizontale trekhaak te monteren. Bij een verticaal afneembare trekhaak ziet u geen zichtbare bumperuitsparing. Anders gezegd, als de verticale kogel gedemonteerd is en u staat 5 meter achter de auto, dan ziet u niets. Wel krijgt u onder de auto in de zogenoemde onder trede een uitsparing. Dit om de trekhaak kogel in te steken en de stekkerdoos naar beneden en naar boven te klappen.

Waarom is een trekhaak zo duur?

Dit heeft diverse oorzaken: De aantallen van productie, het gewicht van de trekhaak zelf is ook van invloed op de prijs en uiteraard de ontwikkeling. De kosten spelen een rol bij de prijs van de trekhaak. Ook heeft de prijs van een specifieke kabelset invloed op de prijs, deze kan hoger zijn dan de trekhaak. Dan de inbouw montagekosten, deze kunnen variëren van 2 tot 6 uur of meer. Dit verschilt per merk voertuig. Tevens is de montage van de kabelset ook een factor in de kosten. Sommige kabelsets dienen ingelezen te worden. Dit vergt tijd en tijd kost geld.

Is een keuring trekhaak verplicht?

Nee, in Nederland niet maar in België wel. In Nederland is een keuring niet verplicht na montage. Tijdens de jaarlijkse apk wordt de trekhaak gekeurd, kogelslijtage. In België dient u na montage een afspraak te maken met de keuring.

Wat als uw trekhaak niet gekeurd is?

Een niet-gekeurde trekhaak is alleen geschikt als fietsendrager. Wij hebben hier geen invloed op.

Ik heb parkeersensoren, welke trekhaak moet ik nu kiezen?

De keuze van een trekhaak maakt voor de werking van parkeersensoren niet uit. Van invloed is de kabelset, u kunt hier kiezen voor een universele of specifieke kabelset. Wij gaan altijd uit van een 13-polige specifieke kabelset. U krijgt van ons een eerlijk antwoord wat betreft de mogelijkheden. In veel gevallen is een specifieke kabelset mogelijk, maar in sommige gevallen is de montage van een specifieke kabelset zo ingewikkeld dat universeel monteren goedkoper en eenvoudiger is. Informeer naar de mogelijkheden, het blijft maatwerk.

Een vaste of afneembare trekhaak, het kan.

Er zijn voor veel voertuigen vaste en afneembare trekhaken/draaghaken mogelijk, dit verschilt per merk en type auto.

Wat is het verschil tussen een universele kabelset en een specifieke kabelset?

Een specifieke kabelset is een kabelset specifiek gemaakt voor het model voertuig, de zogenaamde 'plug en play'. Dit is deels juist, voor een groot aantal voertuigen is geen specifieke kabelset beschikbaar. Wij zoeken voor u de beste oplossing voor het monteren van een kabelset, wij gaan altijd uit van een 13-polige specifieke kabelset als deze beschikbaar is.

Schakelt de kabelset automatisch de parkeersensoren uit?

Bij de universele kabelset is het zo dat als u de stekker van de trekhaak er in steekt, dan ziet de module dit en schakelt de module de PDC (Park Distance Control) parkeersensoren automatisch uit wanneer u achteruit rijdt. Als u een specifieke kabelset monteert en u heeft een knop op het dashboard om de PDC handmatig uit te schakelen, moet u deze knop altijd gebruiken. Er is geen specifieke kabelset die de knop in- of uitschakelt.

Ik kan de parkeersensoren met een knop uitschakelen op mijn dashboard.

Deze knop kunt u niet uitschakelen met een kabelset en moet u te allen tijde gebruiken als u achteruit rijdt met een fietsendrager of trailer.

Hoe werkt het inleren van een kabelset?

Na montage van een specifieke kabelset moet in veel gevallen de computer van de auto worden ingeleerd, zodat de computer van het voertuig gaat samenwerken met de ingebouwde module. Een universele set omzeilt de computer en hoeft u nooit in te leren.

Waarom kan ik een module niet retourneren of omruilen?

Een module kunnen wij niet doormeten; dit kan alleen bij de fabrikant. De fabrikant neemt de modules niet retour. Tevens willen wij onze klanten garanderen dat zij nieuwe en deugdelijke producten ontvangen.

Wat is de wettelijke trekhaak kogelhoogte?

Dit verschilt per voertuig. Gemeten vanaf de grond tot bovenkant kogel: - Beladen: tussen 35 en 42 cm - Onbeladen: tussen 38 en 45 cm.

Wat kost het ontwikkelen van een trekhaak?

Dit varieert van €1500,00 tot €4500,00 en is afhankelijk van diverse factoren. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op. Het begint allemaal bij het per mail aanleveren van uw CvO (Certificaat van Oorsprong) certificaat. Het opvragen van een CvO certificaat (ook wel COC certificaat genoemd in het Engels) kan bij uw dealer/importeur. Let op: vraag naar een gewaarmerkte kopie. In België noemt men dit document een gelijkvormigheidsattest. In Duitsland is het een Übereinstimmungserklärung. Dit document is het “geboortebewijs” van uw auto, dat op te vragen is bij de fabrikant.

Een trekhaak voor fietsendrager in België

In België is een pin in de kogel verplicht als het voertuig geen trekgewicht heeft. De trekhaak wordt dan een draaghaak en is alleen geschikt voor een fietsendrager. Vraag naar de mogelijkheden voor een fietsendrager. Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Is Burghof trekhaken bekend bij lease maatschappijen?

Ja, wij werken samen met diverse lease maatschappijen. Wij ontzorgen de klant, houden van korte lijnen en begeleiden de lease rijder van a tot z. De factuur van de trekhaak inclusief montagekosten wordt door ons verzonden naar de lease maatschappij. Als u een trekhaak bij ons heeft gevonden en uw lease maatschappij heeft hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Burghof trekhaken werkt onder andere samen met:

 • Auto Lease Twente
 • LeasePlan
 • DTC Lease
 • Arval
 • MKB Lease
 • Terberg Business Lease
 • Athlon
 • ALD Automotive
 • DLM / De Leasemaatschappij

Staat uw lease maatschappij er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Verzenden en bezorgen

Wat is de levertijd van mijn trekhaak?

De levertijd verschilt per trekhaak, van 1 of 2 werkdagen tot enkele weken. Voor campers integraal, half integraal vanaf bouwjaar 2006 tot nu is de levertijd 2 tot 3 werkdagen. Voor USA trekhaak adapters en verlengstukken is de levertijd 1 tot 3 werkdagen. Een trekhaak is meestal uit voorraad leverbaar, dan is de levertijd 1 tot 2 werkdagen. Indien de trekhaak niet op voorraad is, bedraagt de levertijd voor auto's in veel gevallen 3 tot 5 werkdagen, hoewel dit sneller kan, afhankelijk van het merk type trekhaak en voertuig. Voor trekhaken die speciaal op maat gemaakt worden, kan de levertijd oplopen, meestal is dit 21 werkdagen. Voor modules is de gemiddelde levertijd 3 tot 5 werkdagen. Houd er rekening mee dat ons netwerk, zowel in Nederland als daarbuiten, mogelijk langere levertijden heeft. Bij ons is het belangrijker om goed te leveren dan om snel te leveren. Als u spoed heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan denken wij graag met u mee.

Kan ik het product ook ergens anders laten bezorgen?

Ja, dat kan. U kunt tijdens het bestellen via de site aangeven waar de bestelling moet worden afgeleverd.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Indien uw artikel op voorraad is, kan dat. Neem hierover altijd eerst contact op.

Word ik geïnformeerd als de levertijd anders is?

Wij geven altijd aan met een track en trace waar uw pakket zich bevindt. Heeft u vragen over leveringen, stuur dan een e-mail naar info@burghoftrekhaken.nl

Bezorgen jullie met PostNL?

Ja, wij bezorgen met PostNL voor pakketten verzonden binnen de Benelux.

Kan ik mijn pakket ook ophalen bij een PostNL punt?

Ja, dat kan in vele gevallen als u het pakket niet heeft aangenomen. Dan kunt u het pakket ophalen bij een PostNL afhaalpunt.

Wat is de leveringstermijn?

De levertijd verschilt per artikel, dit kan verschillen van 1 of 2 werkdagen tot speciale trekhaken 21 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten verschillen per artikel, meestal zijn deze €10,-. Bij camper trekhaken is deze prijs inclusief verzendkosten.

Wanneer is de verzending gratis?

Als dit vermeld staat in de advertentie.

Kan mijn bestelling in het weekend worden bezorgd?

Wij verzenden 3 keer per week, het is mogelijk dat er een zaterdag levering plaatsvindt. Dit is afhankelijk van de verwerkingssnelheid van PostNL.

Kan ik zelf een bezorgdatum kiezen?

In overleg kan er een datum worden aangegeven, stuur een e-mail naar: info@burghoftrekhaken.nl

Wat is de status van mijn bestelling?

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst, krijgt u een e-mail waarin staat dat uw bestelling is verwerkt. Het kan 1 of 2 dagen duren voordat u een track en trace in uw opgegeven e-mail ontvangt.

Aan welke landen leveren jullie?

Wij leveren in geheel de EU.

Retouren

Heeft u een verkeerd product besteld, bent u niet tevreden of is er iets stuk?

Neemt u eerst contact op, we gaan het zo snel mogelijk oplossen. Stuur een e-mail naar info@burghoftrekhaken.nl en vermeld altijd uw ordernummer. Voeg tevens een foto van het ontvangen product toe en geef de reden van retour sturen aan. Let op, een aantal artikelen nemen wij niet retour, waaronder modules, aangebroken kabelsets en los bestelde trekhaak kogels.

Mijn bestelling is niet compleet of beschadigd, wat te doen?

Stuur dan een e-mail naar info@burgoftrekhaken.nl

Retourneren

Mag ik alle artikelen altijd retourneren?

Nee, modules, apart bestelde trekhaak kogels en gebruikte kabelsets nemen wij niet retour.

Hoe stuur ik mijn bestelling retour?

Het retouradres staat onderaan de pagina bij 'Contact ons' op de webshop. Zorg ervoor dat u altijd uw ordernummer en een reden voor het retourneren meestuurt.

Hoelang duurt het voor mijn betaling is teruggestort?

Wij verwerken retour gezonden artikelen zo snel mogelijk. Na ontvangst en controle streven we ernaar om artikelen binnen 1 week af te handelen.

Op welke rekening wordt mijn betaling teruggestort?

De betaling wordt teruggestort op de rekening waarop u de bestelling heeft voldaan in de shop.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Als u zelf het artikel onjuist heeft besteld, zijn de retourkosten voor rekening van de klant. Als het artikel onjuist is geleverd door onze fout, betalen wij de retourkosten.

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending hebben ontvangen?

Volg altijd uw track en trace.

Wat is het herroepingsrecht?

Wij beroepen ons op de wettelijk retourrechtprocedure, dat is 14 dagen omruilgarantie.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

In veel gevallen kan dat, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice.